south park
Film & Serie

14 South Park films zijn in de maak, en dit jaar komt de eerste uit

Geweldig nieuws voor iedereen die fan is van films en series als de animatieserie South Park. Makers Trey Parker en Matt Stone hebben een gigantische deal van 900 miljoen dollar gesloten met MTV Entertainment. Dit nieuws kwam naar buiten op 5 augustus 2021. De overeenkomst duurt tot 2027, waarbij in totaal 14 nieuwe South Park films zullen uitkomen.

Geschiedenis van South Park

South Park was voor het eerst te zien in 1992 toen Trey Parker en Matt Stone elkaar ontmoetten in hun filmklas aan de Universiteit van Colorado. Ze maakten tijdens deze les een korte animatieserie met de titel Jesus vs. Frosty. De korte film had karakters die erg leken op de hoofdpersonen die we vandaag de dag kennen uit de serie.

Wist je trouwens dat de personages in South Park zijn gebaseerd op echte mensen? Zo is het personage van Kenny gebaseerd op iemand die bijna precies lijkt op de tekenfilm versie. Parker beschreef Kenny in het echte leven als “die kleine oranje jas die altijd dingen zie die we niet konden verstaan… En hij was het armste kind uit de buurt.”

South Park deal voor 14 films

Nu lijken Parker en Stone een deal te hebben getekend die loopt tot 2027. Het zal 14 nieuwe films bevatten die exclusief zijn gemaakt voor streamingdienst Paramount+. Zoals het er nu naar uitziet zullen er jaarlijks twee nieuwe films uitgebracht worden. Dat zal betekenen dat we niet lang meer hoeven te wachten op de eerste film.

Parker en Stone – die tijdens de pandemie een uur durende South Park-corona special uitbrachten, geproduceerd op afstand vanuit de huizen van de mannen – zeiden in een verklaring: “Comedy Central is al 25 jaar ons thuis en we zijn erg blij dat ze een verbintenis met ons hebben voor de komende 75 jaar.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by South Park (@southpark)