Geld & Carrière

11 wereldberoemde gebouwen van LEGO die je moet hebben

LEGO gebouwen

LEGO is allang niet alleen meer voor kinderen bestemd. Deze markt richt zich namelijk ook steeds meer op volwassenen, die het vaak kopen als collectors-item, of omdat ze reguliere schaalmodellen te saai vinden om te bouwen. De wereldberoemde gebouwen van LEGO-architecture zijn daar een goed voorbeeld van. We hebben de 11 beroemdste gebouwen in dit artikel verwerkt.

LEGO architecture

LEGO wordt niet alleen ter vermaak gekocht. De prijzen van de sets stijgen jaarlijks met 11%, dus het speelgoed wordt steeds vaker als investering gekocht. Maar LEGO-architecture is ook een leuke vorm van ontspanning als je de hele dag druk bent geweest en toe bent aan een creatieve uitdaging. Met deze knutselprojecten ben je wel even bezig.

We hebben 11 wereldberoemde gebouwen en de beste LEGO sets hieronder op een rijtje gezet. Het zijn beroemde en unieke gebouwen die je tijdens het bouwproject een kijkje geven in de architectuur van het echte gebouw. We beginnen in de Verenigde Staten, daar staat het wereldberoemde gebouw van de president van de VS.

1. Het Witte Huis

Je bouwt de ambtswoning van de Amerikaanse president na met dit schaalmodel van LEGO. De zuilengangen die de oost- en westvleugel met elkaar verbinden zijn een uitdaging. Zelfs de tuinen en fonteinen zijn inbegrepen. Er is zelfs een LEGO-steentje met het het opschrift ‘The White House’ om het compleet te maken.

witte huis lego

SHOP NU VOOR 79,95 EURO

2. Taj Mahal

De Taj Mahal is het symbool van eeuwige liefde. Daarnaast is het gebouw een wereldwonder die jij nu na kunt bouwen. Er zitten authentieke details bij, zoals de crypte met de tombes van Mumtaz en Shah Jahan. De grote koepel maakt het af. Dit gebouw is een echte blikvanger.

taj mahal LEGO SHOP NU VOOR 79,99 EURO

3. Empire State Building

In hartje New York staat het Empire State Building, die inclusief antenne een duizelingwekkende hoogte van 443 meter heeft. Met deze LEGO-set bouw jij het schaalmodel van dit wereldberoemde gebouw. Je bouwt dit gebouw op een plaat dat Fifth Avenue inclusief taxi’s moet voorstellen. Een must-have voor liefhebbers van The Big Apple.

empire state building LEGO SHOP NU VOOR 125 EURO

 

4. Trafalgar Square

Op naar Londen, want daar ligt het wereldberoemde Trafalgar Square. Deze set omvat de kleinste details van het plein. Denk hierbij aan de beroemde koepel, en Nelson Column dat geflankeerd wordt door de 4 leeuwen. Als je de achterkant van de National Gallery verwijdert dan krijg je een blik op het interieur, inclusief schilderijen.

trafalgar square LEGO SHOP NU VOOR 99,95 EURO

 

5. Vrijheidsbeeld

We gaan terug naar de VS, want daar staat het vrijheidsbeeld. Deze indrukwekkende versie van LEGO geeft goed weer hoe architectuur en beeldhouwkunst samen kunnen gaan. Lady Liberty staat op een mooi gedetailleerde sokkel. Het beeld is uitgevoerd in grijs groen en afgewerkt met een naamplaatje.

vrijheidsbeeld LEGO SHOP NU VOOR 72,99 EURO

 

6. Dubai

Dubai mag niet ontbreken in dit lijstje. De meerdere futuristische gebouwen zijn in deze set mooi samengevat. De wereldberoemde Burj Khalifa, het Burj al Arab hotel en de Emirates Towers-hotel plus de Dubai Fontein zorgen voor een echte blikvanger in huis of op kantoor. De passie van Dubai wordt met deze set mooi weergegeven.

Dubai Lego SHOP NU VOOR 89,95 EURO

7. Londen

Alle bezienswaardigheden in Londen zijn mooi weergegeven in deze LEGO-set. Het is een eerbetoon aan de architectonische veelzijdigheid van de Britse hoofdstad. De realistische weergave is een lust voor het oog. Zoals The London Eye, het wereldberoemde reuzenrad en de Tower Bridge.

Londen LEGO SHOP NU VOOR 34,99 EURO

8. Parijs

Parijs kent vele bezienswaardigheden. De bekendste van deze wereldstad is uiteraard de Eiffeltoren. Maar ook het Louvre en de Champs-Elysées behoren tot de bouwwerken die je gezien moet hebben als je ‘de stad van de liefde’ bezoekt. Met deze LEGO-set breng je ze allemaal samen in een iconische skyline.

parijs LEGO

SHOP NU VOOR 39,99 EURO

9. Fallingwater

Dit knappe staaltje architectuur werd in de jaren 30 van de vorige eeuw ontworpen door Lloyd Wright. Fallingwater is nu na te bouwen met deze set. Het is een echte blikvanger voor op je studeerkamer of kantoor. Dit Amerikaanse stukje cultureel erfgoed bouw je na met 815 steentjes. Na de bouw staat er een prachtige organische villa.

Fallingwater LEGO

SHOP NU VOOR 494,99 EURO

10. Tokio

De hoofdstad van Japan heeft prachtige bezienswaardigheden. De Tokio Toren, Tokyo Big Sight en het park Chidorigafuchi zijn daar een aantal van. Deze set heeft ze allemaal. Ook de vele kersenbomen die de hoofdstad rijk is mogen uiteraard niet ontbreken. Deze eyecatcher is bijzonder gedetailleerd en fleurt de omgeving op.

Tokio LEGO

SHOP NU VOOR 47,99 EURO

 

11. Het Louvre

Dit bijzondere museum is al te vinden in de LEGO-set van Parijs, maar dit schitterende model verdient een eigen plekje. Het huis van Mona Lisa is een combinatie van Renaissance Stijl en moderne architectuur. Dit model omvat de glazen piramide en het beroemde Pavillon de l’Horloge. Voor liefhebbers van wereldberoemde gebouwen is deze set geweldig.

Louvre LEGO

SHOP NU VOOR 399 EURO