11.22.63
Film & Serie

Verborgen parel: de bloedstollende mini-serie 11.22.63 op Prime Video

Soms heb je van die dagen dat je plotseling op een serie stuit die al jaren bestaat, maar op de een of andere manier altijd onder de radar is gebleven. 11.22.63 is er zo een. Toen we zagen dat het verhaal uit de hoge hoed van Stephen King komt, hoefden we niet meer te twijfelen.

11.22.63 op Prime Video

De 8-delige miniserie 11.22.63, gebaseerd op de gelijknamige roman van Stephen King, is een indrukwekkend vormgegeven thriller met James Franco in de hoofdrol. Maker Bridget Carpenter heeft op z’n zachts gezegd fantastisch werk geleverd door King’s originele boek te verwerken in een mini-serie.

Het verhaal begint in het huidige Amerika met schoolleraar Jake Epping die hoort van een portaal die naar het verleden leidt in een restaurant dat hij regelmatig bezoekt, gerund door een goede vriend. Nadat hij door die vriend wordt geïntroduceerd hoe het portaal werkt, wordt Jake naar het verleden gestuurd.

Jaren ’60

En met naar het verleden gestuurd bedoelen we naar de jaren ’60, waar hij op het idee komt om de moord op John F. Kennedy te stoppen en de toekomst positief te veranderen. Films en series over tijdreizen zijn over het algemeen moeilijk om door te vertalen naar het beeldscherm.

Vaak wordt het plot ondergesneeuwd door vage ‘regels’ over verschillende paradoxen of tijdlijnen. Hoewel 11.22.63 soms slachtoffer wordt hiervan, wordt de serie overschaduwd door een consistent verhaal met een cast waar je ‘u’ tegen zegt. Als je van mystery-thrillers houdt met een randje romantiek, is deze echt iets voor jou.

11.22.63

Nieuwe films en series

Wij krijgen geen genoeg van verfilmingen van de koning van de horror Stephen King. Ben je toch meer fan van angstaanjagende horrors? Dan zijn deze 7 horrorfilms misschien wel iets voor je. Of lees eens een van deze artikelen: