100 Years The Movie You'll Never See
Film & Serie

100 Years The Movie You Will Never See komt uit in het jaar 2115

Nee, dit is geen uitgestelde 1 aprilgrap, noch een typefout. Er bestaat daadwerkelijk een film die is opgenomen in 2015 die pas in het jaar 2115 zal gaan uitkomen. We zijn het inmiddels wel gewend om lang te moeten wachten op films en series, maar honderd jaar?!

100 years The Movie You Will Never See

Er zijn wel meer voorbeelden te vinden van films die lang duurde om te maken. Neem bijvoorbeeld de film Boyhood, een film waarbij de productie maar liefst twaalf jaar duurde. Maar bijvoorbeeld ook de film van Andy Warhol over het Empire State Building, die in totaal 720 uur duurde.

Maar dat is niets vergeleken met ‘The Movie You Will Never See’. In deze productie speelt John Malkovich de hoofdrol, en is geregisseerd door Robert Rodriguez. De korte film speelt zich 100 jaar in de toekomst af, en zal in 2115 pas officieel worden uitgebracht.

Louis XIII Cognac

Wat blijkt? De film is gemaakt ter promotie van het drankmerk Louis XIII Cognac. Deze bijzondere fles heeft namelijk 100 jaar nodig om goed te rijpen voordat het aan de klant verkocht wordt. Global Director van het merk, Ludovic du Plessis, vertelde in een interview met The Guardian Life:

“Louis XIII is een bewijs van de beheersing van de tijd, en we hebben geprobeerd een proactief kunstwerk te creëren dat de dynamische relatie van het verleden verkent. Vier generaties keldermeesters hebben een leven lang passie in een fles Louis XIII gestopt, maar zullen het meesterwerk nooit kunnen proeven.”

100 Years The Movie You'll Never See

Robert Rodriquez

Dit is niet de eerste keer dat regisseur Rodriguez een korte film maakt voor het bekende alcoholmerk. Zo vertelde de bekende Hollywood-regisseur in een interview met INTHEPANDA:

“Ik maakte al verschillende korte films voor hen. Ik dacht in de eerste instantie dat het een commercial zou worden. Toen ik de de film liet zien, hoefden ze geen moment te twijfelen. Ik wist toen nog niet dat de film pas honderd jaar later uit zou gaan komen.”

100 years The Movie You Will Never See releasedatum

100 years The Movie You Will Never See zal worden uitgebracht op 18 november 2115. Als je er dus in slaagt om de dood te ontwijken, wensen wij je alvast veel plezier met kijken. Tot die tijd kan je ook eens een van onze andere artikelen op het gebied van films en series kijken: