10 rijkste voetballers ter wereld
Geld & Carrière

Dit zijn de 10 rijkste voetballers ter wereld

In de top van het internationale voetbal gaan gigantische bedragen om. Een aantal spelers weet dan ook een mega vermogen op te bouwen. Over wie hebben we het precies? Dat lees je in ons overzicht van de 10 rijkste voetballers ter wereld.

10. Eden Hazard

Geen Nederlanders in de top 10, maar wel een zuiderbuur: de Belg Eden Hazard vinden we terug op plaats 10. Hij heeft goede voetbal-genen want zijn vader en moeder voetbalden ook allebei. Hij begon zijn carrière bij Lille, speelde zeven jaar bij Chelsea en sinds 2019 speelt hij voor Real Madrid, naar verluidt voor een jaarsalaris van 20 miljoen dollar. Zijn ‘net worth’ oftewel zijn vermogen bedraagt in 2022 rond de 100 miljoen dollar.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Eden Hazard (@hazardeden_10)

9. Paul Pogba

Paul Pogba’s jaren bij Manchester United eindigden onlangs licht teleurstellend. Bij de club waar Eric ten Hag nu trainer is speelde hij vaak goed, maar toch ook weer niet het niveau dat van hem verwacht werd. De inmiddels 29-jarige Fransman van Guineese afkomst speelt nu voor Juventus. Een hoogtepunt in zijn carrière was het wereldkampioenschap met het Franse elftal in 2018. Pogba voetbalde tot nu zo 125 miljoen dollar bij elkaar.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Paul Labile Pogba (@paulpogba)

8. Gareth Bale

Ook de carrière van Welshman Gareth Bale verliep de laatste jaren niet naar verwachting. Hij belandde op een zijspoor bij Real Madrid, maar streek daar wel een vorstelijk jaar salaris op van, schrik niet zo’n 34 miljoen euro. Hoeveel hij bij zijn huidige club Los Angeles FC verdient is niet bekend, maar dat zal fors minder zijn. Dat geeft op zich niet, want hij heeft een aardige buffer opgebouwd: het vermogen van Gareth Bale ligt rond de 145 miljoen dollar.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gareth Bale (@garethbale11)

7. Kylian Mbappé

De Fransman Kylian Mbappé wordt door veel voetbalkenners tot het absolute topniveau van Messi en Ronaldo gerekend.  Zijn club Paris Saint Germain doet er dan ook alles aan het hem naar de zin te maken. Naast een salaris van 50 miljoen per jaar is bijvoorbeeld contractueel vastgelegd dat hij betrokken wordt bij belangrijke beslissingen van de club, en dat is uniek in de voetbalwereld.

Hij is ook volledig eigenaar van zijn eigen portretrechten. Wordt hij de eerste voetbalmiljardair? Het is goed mogelijk, want hij is pas 23 en al goed voor een vermogen van zo’n 176 miljoen dollar.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kylian Mbappé (@k.mbappe)

6. Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic is de enige speler in de top tien die in de eredivisie was te bewonderen: van 2001 tot en met 2004 speelde hij voor Ajax. In totaal scoorde hij voor de Amsterdamse club 35 doelpunten in 74 wedstrijden. Daarna leidde zijn carrière hem langs Juventus, Inter, Barcelona, AC Milan, Paris Saint Germain, Machester United, La Galaxy.

Nu op 40-jarige leeftijd is hij nog steeds van grote waarde voor zijn huidige club AC Milan. Zijn omzwervingen langs vele topclubs brachten hem naar schatting 190 miljoen dollar op.

5. Neymar

Bij velen geliefd om zijn voetbalkwaliteiten en spectaculaire acties, door anderen gehaat om zijn acteer- en duikelwerk: dan hebben we het natuurlijk over Neymar, voluit Neymar da Silva Santos Júnior. Bij de Braziliaan komt in totaal zo’85 miljoen dollar per binnen aan salaris en sponsordeals. Het vermogen dat op dit moment wordt ingeschat van Neymar zal dus snel achterhaald zijn: het is nu rond 220 miljoen dollar.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door NJ 🇧🇷 (@neymarjr)

4. Martin Braithwaite

De Deen Martin Braithwaite heeft niet de wereldwijde bekendheid van een Messi of Ronaldo, maar wist een vermogen te vergaren dat aardig in de buurt komt van de wereldsterren. De speler van Espanyol verdiende bij zijn vorige club Barcelona zo’n 6 miljoen euro per jaar. Niet slecht, maar hij verdiende nog veel meer met slimme vastgoedbeleggingen.

Alleen al in zijn vaderland Denemarken is hij mede-eigenaar van zo’n 2.000 woningen. Het vermogen van Martin Braithwaite bedraagt volgens de laatste schattingen 243 miljoen dollar.

3. Lionel Messi

Lionel Messi was decennia onlosmakelijk verbonden met Barcelona. Zo leek het dan, tot de band wel degelijk los te maken bleek en de Argentijn overstapte naar de ultieme poenscheppers van Paris Saint Germain. Hij begon er stroef, maar inmiddels scoort en passt hij er weer op los. Met zijn indrukwekkende carrière verdiende hij een indrukwekkend bedrag: rond de 600 miljoen dollar.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Leo Messi (@leomessi)

2. Cristiano Ronaldo

Wie won de meeste prijzen en maakte de meeste goals? De sportieve rivaliteit tussen Messi en Ronaldo is groot, maar de winnaar van het geldklassement is Cristiano Ronaldo. Naast vorstelijke salarissen is hij de man van de mega sponsor deals. Niet verwonderlijk natuurlijk, met bijvoorbeeld alleen al 477 miljoen volgers op Instagram.

Net als Mbappé wordt Ronaldo ingeschat als voetballer voor wie het mogelijk is om een miljard aan inkomsten uit het voetbal en sponsordeals te halen. Hij is al aardig op weg: zijn vermogen bedraagt volgens de laatste schattingen 690 miljoen dollar.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Cristiano Ronaldo (@cristiano)

1. Faiq Bolkiah

Dat is misschien niet de naam die je hier zou verwachten, maar dit is toch echt de rijkste voetballer ter wereld. Hij verdiende niet superveel geld met zijn carrière langs clubs in de middenmoot. Hij stond onder contract bij Chelsea en Leicester, maar haalde bij beide clubs nooit het eerste elftal.

Momenteel speelt hij bij Chonburi FC in Thailand. Het geld zat al in de familie, zijn vader is namelijk een steenrijke sultan uit Brunei. Het vermogen van Faiq Bolkiah ligt volgens insiders rond een bijna onvoorstelbare 20 miljard dollar.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Faiq Jefri Bolkiah (@fjefrib)