10 jongste selfmade miljonairs Nederland
Geld & Carrière

Dit zijn de 10 rijkste jonge selfmade miljonairs van Nederland

Een eigen bedrijf oprichten en daarmee op jonge leeftijd miljonair worden, daar dromen velen van. Het is helaas niet voor iedereen weggelegd: is het een kwestie van talent, geluk, hard werken of alle drie?  Elke jonge miljonair heeft weer een ander verhaal. Laat je inspireren door de lijst van de 10 rijkste jonge selfmade miljonairs van Nederland.

10. Wouter Bakker(38)

Op de tiende plaats vinden de baas van online warenhuis vidaXL. De winkelformule lijkt wel wat op die van de Action, maar dan online: veel in Aziatische landen geproduceerde, super goedkope spulletjes. Opgericht in 2006 en nu inmiddels actief in 29 landen. Wouter Bakker is mede door vidaXL goed voor een vermogen van rond de 130 miljoen euro.

9. Mark Nuvelstijn(29)

Voor velen is de crypto wereld nog altijd ondoorzichtig. Mark Nuvelstijn sprong daarop in door een platform voor crypto handel op te zetten: zo klantvriendelijk en laagdrempelig mogelijk iedereen de gelegenheid bieden in digitale munten te handelen. Hij richtte het crypto-handelsplatform Bitvavo op, dat inmiddels al meer dan een miljoen internationale klanten heeft. Nuvelstijn praat niet graag over zijn vermogen, maar het goed ingevoerde zakenblad Quote schat zijn vermogen op zo’n 150 miljoen euro.

8. Max Klijnstra(31)

Max Klijnstra is Co-Founder en CEO van Otrium, een soort digitale outlet store. Bekende kledingmerken verkopen via dit platform online tegen korting hun restpartijen. Klijnstra zette Otrium op met Milan Daniëls, die we op de volgende plek van deze lijst tegenkomen. Het vermogen van Klijnstra ligt op ongeveer 150 miljoen euro.

7. Milan Daniëls (30)

De andere helft van het Otrium duo staat op nummer 7. Het had ook andersom kunnen zijn want het vermogen van de zakenpartners ontloopt elkaar niet zoveel. Net als Max Klijnstra  bezit de één jaar jongere Milan Daniëls een vermogen van zo’n 150 miljoen euro.

10 rijkste selfmade miljonairs van Nederland

6. Jelle de Boer

Jelle de Boer verdient ook zijn geld in de cryptohandel. Hij is namelijk de zakenpartner van Mark Nuvelstijn (zie nummer 9) en Tim Baardse (zie nummer 5) in het cryptoplatfom Bitvavo. Zijn leeftijd konden we niet achterhalen, maar die zal niet veel verschillen van zijn compagnons Baardse (28) en Nuvelstijn (29). Zijn vermogen wordt geschat op ronde 150 miljoen euro.

5. Tim Baardse (28)

Tim Baardse is met zijn 28 jaar de jongste op de lijst. Hij verdient zoals gezegd zijn geld in de crypto handel, als zakenpartner van Mark Nuvelstijn (zie nummer 9) en Jelle de Boer (zie nummer 6) van het cryptoplatfom Bitvavo. Dat de zaken goed gaan blijkt wel uit zijn geschatte vermogen van om en nabij de 150 miljoen euro.

4. Stijn Koster (38)

Stijn Koster is één van de meest succesvolle jonge ondernemers van Nederland. Hij investeert in voetbalclub Roda JC, maar verdient het meeste geld als topman van i3D.net; een naam die elke gamer wel kent als hosting- en infrastructuur provider van bekende game platforms zoals onder andere de Xbox, Playstation en Nintendo. Het bedrijf maakte in de corona periode een forse groei door. Stijn Koster heeft met al zijn zakelijke activiteiten inmiddels een fortuin vergaard van 230 miljoen euro.

10 rijkste selfmade miljonairs van Nederland

3. Job van der Voort (32)

Job van der Voort is de oprichter van een bedrijf dat zich ontpopte tot een heuse unicorn: zijn startup Remote groeide onwaarschijnlijk hard. Remote is een applicatie voor bedrijven waarmee ze op afstand mensen aan kunnen nemen.  Dat is voor veel bedrijven namelijk vaak een enorme rompslomp, die Remote ze uit handen neemt. Van der Voort startte Remote in 2019, had in 2020 al 46 miljoen bij investeerders opgehaald en is nu al rond de 1 miljard dollar waard.  Alle medewerkers, inclusief van der Voort zelf, werken thuis, het bedrijf heeft geen enkel kantoor. Het vermogen van Job van der Voort verveelvoudigde de afgelopen jaren tot een indrukwekkende 675 miljoen euro.

2. Robert Vis (38)

Robert Vis was vorig jaar de nummer 1 op de lijst van jonge selfmade miljonairs. We verklappen vast dat hij is ingehaald door zijn persoonlijke vriend en zakenpartner Adriaan Mol. Robert Vis is de CEO en grootaandeelhouder van Messagebird, het bedrijf dat succesvol is met software voor bedrijven, met name om met klanten te communiceren. Met zijn zakelijke verdiensten verzamelde Robert Vis een vermogen van naar schatting 1,3 miljard euro.

1. Adriaan Mol (38)

Adriaan Mol is niet alleen de jongste selfmade miljardair van Nederland, hij staat ook zesde op het lijstje van de 10 rijkste mensen van Nederland. Hij is vooral rijk en bekend geworden met Mollie: een betaalservice provider. Ook richtte hij met de nummer 2 op deze lijst, Robert Vis, communicatiedienst MessageBird op. Twee grote successen, want Mollie is één van de grootste payment service providers van Europa en MessageBird is wereldwijd een grote naam op het gebied van berichtenverkeer. Hij maakte de laatste jaren grote stappen en heeft tot nu toe al een kapitaal van zo’n 3,5 miljard euro bij elkaar verdiend.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mollie (@lifeatmollie)