Geld & Carrière

Dit zijn de 10 meest succesvolle en rijkste DJ’s van Nederland

rijkste DJ’s van Nederland

Nederlandse DJ’s doen het al vele jaren erg goed. Niet alleen in eigen land maar zeker ook in de internationale dancewereld. Over de hele wereld treden ze op de grootste mega feesten en festivals op. Maar wat verdienen ze daar eigenlijk mee? We zochten het voor je uit en zetten de 10 meest succesvolle en rijkste DJ’s van Nederland op een rij.

10. Fedde Le Grand

We kennen natuurlijk allemaal nog de megahit Put Your Hands Up For Detroit uit 2006. Daarmee was zijn naam gevestigd en ook daarna zat Fedde Le Grand niet stil. Hij is inmiddels 45 jaar en heeft met zijn succesvolle carrière van bijna twee decennia een vermogen van naar schatting 6 miljoen euro opgebouwd.

9. DJ Chuckie

Hij heet in het dagelijks leven Clyde Narain en is één van de pioniers van de Dirty Dutch sound. DJ Chuckie is mateloos populair in Amerika en treedt er zo’n 150 keer per jaar op. Hij verdiende met zijn muzikale activiteiten tot nu toe rond de 9 miljoen euro.

8. Benny Rodrigues

In korte tijd groeide Benny Rodrigues uit tot één van de populairste Nederlandse dj’s. De Rotterdammer van Portugese afkomst combineert verschillende stijlen tot een uniek, nieuw geluid. Hij staat bekend als harde werker, ooit hij 13 shows speelde in 5 dagen. Zijn succes bracht hem tot nu toe een vermogen van zo’n 19 miljoen euro op.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jordy (@jorreporr)

7. Don Diablo

Zijn echte naam is Don Pepijn Schipper, en hij werd geboren in Coevorden. De VS, Australië, Japan, Brazilië, Israël: sinds de jaren negentig treedt hij bijna overal ter wereld op. Hij produceerde ook tracks voor wereldwijd bekende artiesten als Tinie Tempah, The Chemical Brothers en Bastille. Daarnaast heeft hij succes met zijn wereldtournees en album-releases.  Het leverde hem alles bij elkaar een vermogen van ongeveer 20 miljoen euro op.

6. Ferry Corsten

Naast DJ is Ferry Corsten ook producer, and remixer. Hij werd bekend als een van trance pioniers in de jaren negentig. In het begin van zijn carrière gebruikte hij diverse aliassen zoals Scum en Sons of Aliens, maar inmiddels kennen we hem al jaren als Ferry Corsten. Hij bouwde in de loop der jaren een vermogen op van om en nabij de 30 miljoen euro.

5. Martin Garrix

De nog altijd pas 26-jarige Martin Garrix was er vroeg bij. Hij tekende zijn eerste platencontract op zestienjarige leeftijd en brak een jaar later door met de hit Animals. Inmiddels stond hij op alle grote festivals die je maar kunt bedenken en werkte hij samen met grote namen als David Guetta, Dua Lipa en Bono en The Edge van U2. Er zal waarschijnlijk nog veel bijkomen, maar op dit moment staat de vermogensteller van Martin Garrix op zo’n 30 miljoen euro.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Martin Garrix (@martingarrix)

4. Hardwell

Bredanaar Robbert van de Corput, beter bekend als DJ Hardwell stond 2 keer nummer 1 in de top 100 van DJ Magazine. Je kent hem wellicht van muziekfestivals als Ultra Music Festival, Sunburn en Tomorrowland. Hij was er een tijdje tussenuit en is nu weer helemaal terug met een nieuw album: Rebels Never Die. To nu toe kon hij zo’n 35 miljoen euro op zijn bankrekening bijschrijven.

3. Armin van Buuren

Ook Armin van Buuren was er vroeg bij: op zijn 14de begon hij met muziek produceren, geïnspireerd door pionier Ben Liebrand. Sinds 2004 staat hij nooit lager dan de vierde plek op de lijst met 100 beste internationale DJ’s: 5 keer stond hij zelfs op 1. Hij is succesvol met zijn optredens en albums en daarnaast ook als radio-dj met zijn programma A State of Trance, dat al meer dan 20 jaar bestaat. Met al zijn activiteiten verdiende hij tot nu toe zo’n 55 miljoen euro.

2. Afrojack

Afrojack kunnen we gerust veelzijdig noemen: het produceren van muziek en het draaien op de grootste feesten ter wereld besteedt hij veel tijd aan snelle wagens, onder andere tijdens de jaarlijkse Gumball rally. Zijn echte naam is Nick van de Wall, maar wereldwijd kennen we hem als DJ Afrojack, en vooral in Amerika zijn ze gek op hem. Afrojack is een van de rijkste Nederlandse artiesten met een vermogen dat volgens insiders zo’n 80 miljoen euro bedraagt.

1. Tiësto

We kwamen tot nu toe duizelingwekkende bedragen tegen, maar er kan er natuurlijk maar 1 nummer 1 zijn. En dat is DJ Tiësto aka Tijs Verwest Hij is niet alleen de rijkste DJ, maar simpelweg de rijkste artiest van Nederland. Daarnaast is hij 1 van de top 5 rijkste DJ’s ter wereld. Niet alleen verdient hij veel geld, maar hij weet het ook slim te investeren, bijvoorbeeld in startups. Net als Hardwell komt hij uit Breda, maar inmiddels kent de hele wereld de DJ met het brede, maar vrijwel altijd vrolijke repertoire. Hij verdiende net zoveel als de nummer 2, 3 en 4 van deze lijst bij elkaar: Tiësto is naar schatting goed voor een vermogen van 170 miljoen euro.